VİYANA’DA İKLİM
Viyana kimine göre soğuk, kimine göre sıcak; ama her daim kültür ve sanatın, aynı zamanda da şıklığın ve Avusturya’nın başkenti. Eserlerle dolu sokaklarıyla Viyana, mutlaka görülmesi gerekenler listenizin üst sıralarını bir hayli zorlayan harika bir kent.

Her açıdan günümüzde ve geçmişte önemli bir politik ve kültürel merkez olan Viyana, yüz yıllar boyu Habsburg Hanedanlığı’na ev sahipliği yaptı. Bu sırada Osmanlı’yla da gerek savaşlarda, gerekse masa başında bir hayli içli dışlı olan kent, günümüzde ise bize bir uçak mesafesi kadar yakın.

VİYANA PANORAMİK

Viyana’nın pahalılığından uzun uzun bahsetmeyeceğiz, sağır sultan bile duydu artık. Biz gayet ucuza, gönlümüzce gezdiğimiz bu şehirden kısa kısa notlarımızı Viyana Gezi Rehberi tadında aktaralım size.

Viyana hakkkında 4 temel bilgiyi öğren:
Viyana (Almanca Wien olarak yazılır, ‘wiğyın’ diye okunur) Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri. Ona gereken saygıyı her daim gösterin.
Habsburg Hanedanı bu şehir için çok önemli. Şehri şaha kaldıran da, mahveden de onlar. Bugün izlerini Schönbrunn Sarayı’nda hala görebilirsiniz.
Tuna Nehri, pek çok Orta Avrupa Ülkesi’nde de olduğu gibi Viyana ‘nın orta yerinden akıp gitmektedir. Nehirde şöyle bir ayacıklarınızı suya değdirebilirsiniz.
Dünyanın ilk psikiyatri hastanesi (Viyanalılar’ın deyimiyle deliler kulesi) burada yer alıyor. Bu çok bilinmeyen bilgiye değineceğiz tekrar.
viyana_kis

VİYANA’DA HAVA VE İKLİM

Bu şehirden kışın uzak durulması lazım, tabiri caizse buz gibi oluyor. Hava sıcaklığı bir kez 0 derecenin üstüne çıkmaz mı? Aralık’tan Mart ayına kadar yoğun kar yağışı var. Yazları ılık, fakat bazı günler cehennem sıcakları olur. Siz iyisi mi, Mayıs gibi falan gelin.

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN VİYANA

Tarihin önünde eğildiği kent Viyana’da, her yaştan insana dair harika aktiviteler bulunuyor. Kültür sanat etkinliklerinden tutun gece hayatına kadar günün her saati oldukça aktif ve eğlenceli bir şehir burası. Bunlara tek tek değinmeden önce şehri bazı bölümlere ayırmakta fayda var. Örneğin Innere Stadt (Eski Kent Merkezi) bunlar arasında en önemli olanı. Bu bölge de kendi içerisinde 4 bölgeye ayrılıyor ve ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.

Diğer önemli bir bölge olan Leopoldstatd ise bugün nüfusu,yeşil ve dinlenme alanları ile Viyana’nın en eski ve önemli merkez ilçelerinden biri. Şehrin gürültüsünden ve hareketinden sıkılıp kafa dinlemek isteyenlere Tuna Nehri kenarında huzurlu bir ortam sunuyor.

Viyana’da yerel hayatı ve gündelik yaşamları gözlemlemek isterseniz, gitmeniz gereken yer Landstrasse.

Bugünkü anlatmak istediklerim yine blogunu severek takip ettiğim bir yazarmıza ait.Viyana daki gözlemleri ve tespitleri çok hoşuma gittiği söyleyebilirim.Sizin de takip etmenizi öneririm.(bosgezeninboskalfasi.com)