viyana_gunbatimiViyana ’da alışveriş, ne alınır?

Naschmarkt, Schwedenplatz, Brunnenmarkt pazarları; Mariahilfer Caddesi, Altman ve Kuhne, Dorotheum, Teuchtler şehrin en önemli alışveriş yerleri olarak öne çıkıyor. E haliyle baya bir kalabalık oluyor buralar. Alışveriş merkezlerini sallayın, gitmeye değmez, hiç bahsetmeyeceğiz bile. Bunun yerine Kartner, Kohlmarkt ve Graben caddelerinde bulunan mağazalarda alışveriş yapabilirsiniz. Chanel, Hermes, Hugo Boss, Louis Vuitton falan burada. Viyana‘dan alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında Sisi eşarpları, Mozart çikolataları ve likörleri, Gustav Klimt baskılı hediyelikler var. Bizce hiç biri beş para etmez, buradan alacağınız en güzel şey ruhunuza katacağınız kültür-sanat. Buraya gelerek müzeleri ziyaret etmek, lokallerin arasına karışmak ve tarih kokan sokaklarda kaybolmak en güzel alışveriş.

Ha bu artistik cümlelere ek olarak biz ne aldık, biz hediyelik kahve aldık burdan. Julius Meinl, Avusturya’da pek meşhur. Bizim de çok hoşumuza gitti bu kahveler ve güzel bir hediyelik olacağını düşündük. Aslına bakarsanız, lüks bir hediye bile sayılabilir! Julis Meinl am Graben, sizin de alabileceğiniz yerdir.

Viyana ‘da eğlence ve gece hayatı

Viyana’da gece hayatı, diğer Orta Avrupa ülkelerine göre bir hayli hareketli ve eğlenceli. Öncelikle niyetiniz bir şeyler içmek ve hoş sohbetse, bunun için en iyi yer açık ara 1516 The Brewing Company. Ev yapımı biralar ve leziz yemekleriyle yakında bir Viyana klişesi olabilir.

Amacınız dans etmek ve yorgunluğunuzu atmaksa, Donau Techno, Albertina Passage, Cabaret Fledermaus; Cuma geceleri Volksgarten, ve sauna’da bikinili partiler için Pratersauna bizim önerilerimiz. Sonuncusu ilgi çekici oldu, farkındayız.

Farklı bir deneyim ve gezginlerle dolu bir bar arıyorsanız da bizim favorimiz The Travel Shack şiddetle tavsiyemiz. Harika shotları, öğrenci bazlı lokal ortamı ve Pazar günleri Erasmus geceleriyle harika bir yerdir. Ayrıca akşam 8’e kadar happy-hour.(alıntıdır)