Viyana hakkında hayat kurtaran ipuçları:

Şehrin eski duvarları üzerine inşaa edilmiş Ring Caddesi‘ni 1 No’lu Tramvaya binerek mutlaka gezin. Tramvay boyunca yerel hayatı gözlemleyebilirsiniz.
Before Sunrise, Viyana’da çekilmiş harika bir film. Her ne kadar eski olsa da; konusu ve muhteşem kareleriyle Viyana seyahatiniz öncesinde izlemelisiniz.
Havaalanından şehire otobüsle, tramvayla (CAT) ve taksiyle ulaşabilirsiniz.
Viyana konaklamalarınızda AirBnb’de harika daireler var, ev kiralamayı mutlaka düşünün. Ayrıca Couchsurfing aracılığıyla da harika ev sahipleri bulabilirsiniz.
Viyana’yı gerçekten keşfetmek istiyorsanız bol bol yürüyün, üstelik acayip ekonomi yaparsınız.
Stephansdom’a giriş ücretli, ancak geç romanesk tarzı Michaelerkirche ve 16.YY’dan kalma Augustinerkirche tamamen ücretsiz, bizce bunları gezin, turistlere aldanmayın.
Karlsplatz’taki Viyana Müzesi her ayın ilk Pazar günü ücretsizdir, denk getirin.
Schönbrunn Sarayı’na giremeseniz de, bahçesine giriş ücretsiz. Mutlaka uğrayın. Ayrıca Donauinsel, Burggarten, Stadtpark ve Prater’e de giriş ücretsiz.
Eğer şehrin tüm müzelerini keşfetmek niyetindeyseniz, Vienna Card alın. 72 saat geçerli ve tüm toplu taşıma araçlarına bu kartla ücretsiz binebilirsiniz.
Toplu taşıma için eğer Vienna Card’ınız yoksa, en mantıklı seçenek Wochenkarte.
Viyana’ya bir başka Avrupa ülkesinden gelecekseniz, Ryanair ve Niki gibi düşük bütçeli havayolu firmaları buraya uçuyor. Bunun haricinde Easyjet, Bratislava’ya uçuyor. Değerlendirebilirsiniz.
Viyana Üniversitesi, adından da belli olduğu üzere Viyana‘da bulunuyor ve bugün Türkiye’den bir çok öğrenci buraya üniversite hayalleriyle geliyor. Paralı bir üniversite, güzel olanakları var. Ama kötü yanı, yoldan geçen herkesi alıyorlar.(alıntıdırmuseum bosgezeninboskalfasi.com viyanaya dair guzel tavsiyeler bulabilirsiniz.)