Donauturm Wien – Wahrzeichen Wiens!

Doriți să petreceți o zi relaxantă în Viena? Vă recomand cu drag o plimbare prin Donaupark și apoi o vizită la Donauturm, de unde puteți admira Viena de la înălțime, în timp ce savurați un pahar de vin alături de persoana iubită. Nu o să regretați!

Donauturm este un simbol al Vienei și un obiectiv cunoscut pe plan internațional. Este situat în mijlocul parcului Donaupark, în districtul 22- Donaustadt. Turnul are 252m înalțime si este cea mai înaltă clădire din Austria. Puntea de observație este situată la 150 metri înălțime. A fost deschis publicului începând cu anul 1964 și atrage în prezent peste 400000 de vizitatori anual. Turnul are 2 lifturi. În lift pot urca odată 15 persoane și călătoria cu liftul durează  40 secunde până la etajul principal.

Aici puteți admira Viena de sus. Priveliștea este absolut incredibilă, veți avea parte de o vedere panoramică asupra capitalei. Ȋn plus, aici puteți lua masa în restaurantul turnului la 170m înălțime sau puteti bea o cafea și savura ceva dulce în Tower Cafe. Ce mi se pare mie extrem de interesant este că restaurantul se rotește. Astfel poți admira de jur împrejur orașul fără să te miști de la masa la care te-ai așezat. Cool nu?

Dacă  doriți să luați prânzul sau cina în Tower Restaurant este bine să faceți o rezervare înainte, deoarece la orele de varf este foarte aglomerat.

De anul acesta la parter au fost amenajate o cafenea și un pub. De aici puteti admira Donaupark în timp ce serviți o cafea vieneză sau o bere autohtonă(puteți comanda berea casei numită Turmbier J).

La Donauturm puteți ajunge folosind mijloacele de transport în comun (metroul pe linia U1 până la stația VIC sau Alte Donau) , autobuzul turistic (linia albastră) sau bicicleta. Biletul de intrare (costă 14.5Euro pentru adulți și 9.9Euro pentru copii cu vârsta între 6-14 ani) se poate achiziționa online sau direct din turn de la Donauturm Liftkassa.

Eu prefer bicicleta J Ȋn weekend când vremea este frumoasă, ne pregătim bicicletele și facem o plimbare cu ele, profitând de numeroasele piste de bicicletă pe care Viena ni le oferă. Ȋn plus Donaupark este foarte frumos acum primavara, când toți copacii înfloresc. Pentru mine este o plăcere plimbarea cu bicicleta prin Donaupark.

Voi ce loc din Viena preferați pentru o plimbare in weekend?