Entuziasmul unui nou început! 🛩 🇦 🇹

Bună tuturor!

Numele meu este Maria și mă bucur foarte tare că am posibilitatea să împărtășesc cu voi experiențele mele în acest oraș minunat, Viena.

Am 32 ani, sunt căsătorită și vin din România. Ȋmi place să călătoresc, să citesc și să merg cu bicicleta.

Când am primit vestea că ne vom muta în Viena, trebuie să recunosc că am avut parte de sentimente  amestecate  cum ar fi teama de necunoscut, tristețe deoarece urma să ne lăsăm în urmă familiile dar și bucurie și nerăbdare să descoperim orașul situat pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun nivel de trai din întreaga lume.

Din decembrie și până acum am avut posibilitatea să înțeleg și de ce acest oraș merită cu prisosință acest titlu. Sunt fascinată de cultura, arhitectura și mai ales de numeroasele posibilități de a-ți petrece timpul în aer liber.

Prima prioritate pentru mine după ce ne-am mutat în Viena a fost să găsesc locul potrivit în care să învăț limba germană. Prietenii noștrii stabiliti deja în Viena mi-au recomandat cursurile de la DeutschAkademie. Si pot să vă spun că sunt extrem de încântată de modul în care decurg orele aici și de cât de plăcut este să înveți germana, deși nu este cea mai ușoară limbă străină de învățat. Este însă mult mai ușor când profesorii și colegii sunt prietenoși și atmosfera de la curs este placută. 🙂

Deși am învățat foarte multe știu că mai e un drum lung până voi putea conversa cu ușurință în limba germană, voi putea citi prima carte sau voi avea primul job. Aștept cu nerăbdare să înceapă cursul A.2.2 și să vă împărtășesc în următoarele mele postări mai multe despre ce învăț la DeutschAkademy și cum mă ajută asta să descopăr zi de zi mai multe despre Viena.

Ich will unbedingt Deutsch lernen, weil ich in Wien leben und arbeiten möchte. Bis bald!

Maria