Günübirlik Gidilebilecek Yerler

Birazda Viyana’dan günübirlik nerelere gidilir onlara bakalım.

Avusturya, Almanya, İsviçre, İtalya, Slovenya, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyetine komşu bir ülkedir. Schengen vizesi ile bu ülkelerin tümüne gidebilirsiniz. Viyana- Bruno, Viyana- Bratislava hem benim daha önce yapmış olduğum hemde günübirlik gidilebilecek uzaklığa sahiptir. Ya da Salzburg veya Graz gibi Avusturya’nın diğer şehirlerini ziyaret edebilirsiniz.

Yeşili seviyorsanız eğer Salzburg tam size göre. Alp Dağları’nın eteğinde yemyeşil bir doğaya sahip Salzburg’a aşık olabilirsiniz. Çok büyük bir şehir olmadığı için uzun kalmaya pek elverişli bulmuyorum ben. Ama eğer kafa dinlemelik bir yer arıyorsanız tam da ideal yerdesiniz.

Salzach nehrinin kenarında yer alan bu kent, adını buranın ilk sakinlerinin hayatını kazandıkları zengin tuz çökeltilerinin almıştır. (Salz=tuz) Mozart‚ın doğum yeri olan kent, her yıl düzenlenmekte olan Salzburg Festivali ile binlerce klasik müzik hayranını kendisine çekmektedir. Ben bu festivale denk gelemedim ne yazıkki ama Mozart’ın yaşadığı evi, büyüdüğü yerleri görme fırsatım oldu. Eğer ilginizi çekerse çeşitli müzeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Viyana’da her yerde gördüğümüz o meşhuuuur Mozart çikolatası aslında gerçek olan değil. Mozart çikolatası ilk olDSC_7881arak Salzburg’da başlıyor ve asıl orijinal versiyonu sadece Salzburg’da var. Her şey el yapımı. Bir çok kere bu dükkanı büyütüp bayiliklerini almak isteyenler olsa da bu teklifi kabul etmiyorlar. Ve çok az yerde bulabileceğimiz hoş bir lezzetten bizi biraz mahrum bırakıyorlar 😛

İyi gezmeler efendim 🙂