Vienna City Marathon- Greif nach den Sternen!

Sfârșitul acesta de săptămână am fost și susținător la Maratonul Vienei. Ionuț, sotul meu, a participat la semimaraton (21.1 km) iar prietenii noștrii Claudia și Mihai au alergat distanța de maraton (41.2 km).

Viena prinde viață când au loc astfel de evenimente și reușește impecabil să organizeze și să acomodeze nevoile a 100000 de turiști veniți cu ocazia acestui eveniment.

Ce m-a impresionat în mod deosebit, a fost modul călduros în care erai primit când coborai pe peron la stația de metrou Kaisermühlen VIC. Pe peron era o doamnă foarte draguță care ura participanților: Viel Spaβ!

M-am bucurat foarte tare că am avut ocazia să învăț un pic orașul în cele 4 luni de când locuiesc aici pentru că acum am putut cu ușurință să îmi susțin soțul și prietenii în cât mai multe puncte de pe traseul cursei . Ştiu cât de important este să vezi pe parcursul cursei o față cunoscută care să te încurajeze să treci cu bine linia de finish.

Partea de asemenea frumoasă pentru mine a fost că am reușit să îmi folosesc cunoștințele de germană dobândite la curs să susțin participanții la maraton cu încurajări: Du bist super! Bravo! Du kannst es schaffen!

Ȋn fiecare zi tot mai multe  lucruri mă suprind  plăcut în acest oraș și mă bucur extraordinar de mult că pot lua parte la astfel de evenimente.