LERNTIPPS

Fiecare dintre noi avem propriile metode de a învăța. Iar când vine vorba de învățarea limbii germane e bine să fim creativi. 🙂

Săptămâna trecuta, la curs am avut o lecție care ne prezenta în vocabularul lecției activități pe care oamenii le pot face pentru a învața mai ușor o limbă străină.

Fiecare învată diferit și prin urmare metodele care au succes la o persoană nu au întotdeauna succes și la ceilalți. De aceea exista mai multe stiluri de învățare:

  • Stilul vizual – când o persoană reacționează mai bine la imagini, culori, tabele, scheme;
  • Stilul auditiv – când o persoană reacționează mai bine la informația auzită;
  • Stilul comunicativ – când o persoană consideră exersarea vorbirii limbii străine cel mai important lucru;
  • Stilul cognitiv – când o persoană consideră gramatica foarte importantă și dorește sa înțeleagă mai întâi toate regulile;
  • Stilul kinestezic – când o persoană lucrează cu plăcere cu mâinile lor. Simt nevoia să țină lucrurile în mâini, să scrie, să facă propriile notițe.

Bineînțeles că majoritatea oamenilor au nevoie de un mix de metode, pentru că nu li se potrivește doar un singur stil de învățare.

Pe mine, de exemplu, mă ajută foarte mult bilețele colorate pe care notez cuvintele noi învățate.

Pentru verbe îmi pregătesc cartonașe pe care notez pe o parte verbul la infinitiv în germană și forma de participiu trecut, iar pe cealaltă parte traducerea verbului în limba română.

Deasemenea consider gramatica foarte importantă și încerc să rezolv cât mai multe exerciții ca să înteleg cât mai bine noțiunile predate de profesoara mea la ore.

Pentru că sunt mare iubitoare de seriale și filme urmăresc filme pe Netflix și Amazon Prime în limba engleză cu subtitrare în germană sau în limba germană cu subtitrare în limba engleză – astfel aud cuvinte noi și îmi notez expresii uzuale.

Când am timp încerc să citesc și ziare. Îmi aleg un articol, iar când întâlnesc cuvintele noi pe care nu le înțeleg folosesc dicționarul să le traduc.

Consider că învățarea limbii germane necesită multă muncă și determinare.

Ce mi-aș dori să fac mai mult decât fac deja? Mi-aș dori să conversez mai des cu vorbitori nativi de limba germană.

Voi ce metode folosiți pentru învățarea limbii germane? Aveți vreo metodă preferată? 🙂