Frohe Ostern!



Hristos a Ȋnviat! și Adevarat a Ȋnviat! sau în germană Christus ist auferstanden! und  Er ist wahrhaftig auferstanden! 🙂

Pentru mine Paștele înseamnă familie. În Romania de Paște famiile se reunesc și merg la biserică în ajunul Paștelui pentru a lua lumină, apoi a doua zi toată familia ia masa împreună.

In Romania, mancarea este foarte importantă de Paște. Mamele pregătesc pentru această sărbătoare: cozonaci, pască, ouă roșii, drob de miel și friptură de miel.

Mâncarea mea preferată de Paște este cozonacul. Mereu când eram copil mă trezeam dis de dimineață  să o ajut pe mama mea să îl prepare. De aceea unele dintre cele mai frumoase momente ale copilăriei mele sunt legate de Paște și de pregătirea mâncării pentru aceasta sărbătoare.

Anul acesta, nu am putut ajunge să ne vizitam parinții, însă am încercat să respectăm și aici în Viena tradiția. Am mers sâmbăta seara la biserica românească din Simmering iar a doua zi ne-am întalnit cu prietenii noștri la prânz pentru a ciocni un ou roșu de Paște și a mânca o felie gustoasă de cozonac.