Von Melk nach Krems!

În fiecare săptămână, descopăr un loc nou în Austria care mă încântă. În week-end am profitat de vremea frumoasă și am făcut o excursie cu bicicleta între localitățile Melk și Krems.

În Melk, am ajuns cu trenul în doar o oră. Acolo am fost plăcut surprinsă să descopăr un oraș micuț dar cochet cu străduțe pietruite în pantă. Aici puteți vizita Abația Melk – Muzeul Abației, Sala de Marmură, Balconul, Biblioteca, Biserica Abației, parcul Abației și grădina Pavilionului.

Abația Melk este una dintre cele mai mari și impunătoare clădiri a stilului baroc în Europa și este deasemenea patrimoniu mondial UNESCO. Dacă veți alege să o vizitați nu o să regretați.

De aici noi am ales să vizităm zona Wachau pe bicicletă până la Krems. Zona este absolut superbă. Pista de bicicletă ne-a dus pe malul Dunării, printre vii și livezi dar și localități micuțe cu o arhitectură superbă.

Pe parcursul traseului au fost numeroase restaurante și cafenele în care am putut să ne oprim să ne odihnim, să mâncăm ceva bun și să admirăm castelele din zonă.

Trebuie să recunosc că am fost impresionată în mod special de ruinele castelului Aggstein, de aici am putut admira o priveliște absolut incredibilă asupra zonei Wachau.

Dacă nu doriți să faceți acest traseu pe bicicletă aveți deasemenea posibilitatea să faceți excursia cu vaporul pe Dunăre.

Din păcate noi nu am mai avut timp să vizităm orașul Krems, dar vom reveni să-l vizităm cât de curând  deoarece ne dorim să îl explorăm pe îndelete. De data aceasta ne-am grăbit să luam trenul înapoi spre Viena.

Sper că v-am stârnit interesul și o să planificați cât de curând o excursie pe Wachau Valley. Noi cu siguranță vom reveni aici cu plăcere de câte ori vom avea ocazia.